Friday, February 17, 2012

Elämäni kahvojen kanssa
Kyllä minä sen tiedän, tavarat kuluvat ja menevät rikki käytössä. Mutta jotenkin sitä yllättyy kun metallinen ovenkahva murentuu vedettäessä käteen (korjausta odotettu nyt useampi viikko), kun suihkun säätökahva irtoaa veden lämpöä vaihtaessa (jännitän ehtiikö uusi härpäke saapua ennen ensi viikon vieraita), kun vessanpöntön vetokahva pitää asetella huuhtelun jälkeen takaisin oikeaan asentoon ettei vesi jää lorisemaan ("korjattu" lokakuusta lähtien seitsemästi ja on hieman noloa aina mennä muiden asioillakäynnin jälkeen tarkistamaan pöntön tilanne), kun kylpyhuonekalusteiden kahvoja pitää vedettäessä myös muistaa painaa, sillä muuten nekin jäävät käteen ("remontoitiin" täydellisiksi lokakuussa), kun lista on niin pitkä, että tiedän unohtaneeni tästä muutaman kahvaongelman.

Meillä on ollut siis aivan normiviikko kiinalaisesta laadusta nauttiessa. Ei käy yksinäiseksi nämä päivät vaikka aviomies pitkää päivää tekeekin, käyhän meillä gongrenejä eli remppareiskoja talossa päivittäin!

Edelleen myös ihmettelen, että vaikka olen nyt asunut Kiinassa lähes neljä vuotta eivät jenkkakahvani ole paikallistuneet ja irronneet mihinkään! Vaikka kuinka vetäisi eivät inahdakaan.

13 comments:

 1. Parempi pitää omat kahvat, jos vaihtoehdot ovat tuollaisia:)
  Eli yhtäkkiä huomaan, että meillä on luksusta talo pullollaan. Kahvat ei irtoa käteen ja pöntöt vetää ilman kompilikaatioita. Koittakaa kestää siellä, vaikka osaatkin ottaa huumorilla:)

  ReplyDelete
 2. Kyllä on kohtuutonta. Luulisi, että kaikki kahvat irtoaisivat ;)

  ReplyDelete
 3. Ihan samaa ihmettelen, takana sentään jo 10 vuotta...tarttee varmaan muuttaa muualle :). Niin ja iloita niistä päivistä ja viikoista, jolloin asunnossa on rauha..

  ReplyDelete
 4. Luen juuri (yhä) kirjaa Suljettu maa, joka kertoo elämästä pohjois-Koreassa. Siinä muun muassa mainitaan miten rajan takana Kiinassa kaikki on paremmin ja ihmisetkin ovat pulleampia. Eli kun lukee päivän sisään kaksi aivan erilaista näkökulmaa samasta asiasta, huomaa miten suhteellista kaikki on.
  Jaksamista todellakin.

  ReplyDelete
 5. Ihana olet !Tsemppiä ja huomaan että tuli samat mietteet kuin Liivialla...

  ReplyDelete
 6. Liivia, kaikki talot Suomessa ovat luksustaloja näihin verrattuna. Ja tietysti vanhat perinteiset puutalot erityisesti. Täällä taloihin pätee osuvasti sananta "moni kakki päältä kaunis".

  Sanni, niin minustakin. Mihinkähän voisi valittaa?

  Peurankello, toivottavasti oli hyvät kahveet kans?

  Pikkujutut, tai sitten alkaa vähitellen hyväksyä tosiasiat!

  Uusi Aamu, no joo, nämä meikäläisen kahvaongelmat ovat aika pieniä verrattuna peruskiinalaistenkin arkeen. Ja siitä huolimatta taitaa täällä tosiaan köyhinkin maalainen elää luksuselämää pohjoiskorealaisesta näkökulmasta katsottuna. Voi sitä kansaa, kurkkua kuristaa heitä ajatellessa.

  Maria, hyvinhän me täällä jaksetaan, ja vielä paremmin jos jenkkakahvat lähtisivät, mutta välillä täytyy vähän marmattaa ;)

  ReplyDelete
 7. Muistan nuo jutut hyvin kiinalaisista taloista. Ystävän talossa vesi tuli sateella sisään pistorasioista. Aika kauheeta.

  Mutta voi miten hyvät naurut sain tuosta lopusta! Englanniksihan ne on 'love handles' että sulla on sitten vaan niin elämä rakkautta pullollaan kait :) (mulla ilmeisesti myös)

  ReplyDelete
 8. Kahvaelämää, heh! Jotenkin tuo vessanpöntön nuppiongelma kuullosti niin tutulta; meillä oli aivan sama juttu edellisessä kodissamme. Aina sitä sai asetella ja säätää millilleen oikeaan asentoon, ettei pönttö jäänyt valumaan. Ja vieraita piti muistaa muistuttaa aiheesta. Entisen ulko-ovemme kahva oli myös sellaista käteenjäävää laatua. Niin, että kahvaongelmaa täälläkin.

  ReplyDelete
 9. Huvittaa tuo istuinten kunto; ei raaskita luopua, vaan korjaillaan mitä ihmeellisimmillä patenttiratkaisuilla. Toisaalta, sehän on ekologista!

  ReplyDelete
 10. Onko tuo joku yleismaailmallinen ilmiö Suomea lukuunottamatta???

  Keittiön kaappien rivat olen vaihtanut jo kahdesti seitsemän vuoden aikana. Ulko-oven ripa jäi käteen ja se on korjattu nyt jotenkuten. Jääkaappi on ilman ripaa, kun se jäi kolmosen käteen päivänä muutamana jne.

  Käyn nostamassa vessanpöntön kannen ja sieltä yhden vivun monta kertaa päivässä. Joku jousi on hävinnyt ja vessa lotisee ilman tätä operaatiota. Ketään muuta ei häiritse.

  Suihkun suuttimet tukkeutuu niin, että käytössä on 1/3 koko kapasiteetista. Johtuu kalkkisesta vedestä. Kombikin reistailee, joten veden lämpötila vaihtuu suihkun aikana tiheään. Tulee tanssahdeltua veden alle ja pois lämpötilan mukaan.

  Ei jaksa jatkuvasti asioida rautakaupassa ostamassa suuttimia ja vessanpöntön sisähärpäkkeitä. Näin ollen ihminen sopeutuu... Vai alistuu?

  ReplyDelete
 11. Moni kakku päältä kaunis --- havaitsin Malesiassa viikon asumisen jälkeen ihan saman hyvin yleisellä tasolla: asiat näyttävät olevan mallillaan, mutta detaljit on unohdettu eikä mikään toimi kunnolla.

  ReplyDelete
 12. Sun pitää tarttua kahvaan, joka kiinnittyy kuulaan! Näin väittää ainakin kaikki mun kahvakuulailuun hurahtaneet kaverit.

  Lempi Sveitsistä

  ReplyDelete